Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ποιμαντικό Έργο Αγίου Μάρκου Ευγενικού Πατησίων

Η ενορία του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού ευρισκόμενη στην περιοχή Κάτω Πατησίων, στα Θυμαράκια, επιτελεί σημαντικό πνευματικό και ποιμαντικό έργο, σε μία συνοικία των Αθηνών που κατοικείται από παλαιούς κατοίκους ενορίτες όσο και από πολλούς ξένους, μετανάστες, ορθοδόξους και αλλοθρήσκους. Σε όλους αυτούς καταβάλλεται προσπάθεια για να καλυφθούν οι πνευματικές, λατρευτικές, κοινωνικές και οικονομικές τους ανάγκες.

Τελούνται καθημερινώς και ανελλιπώς οι ιερές ακολουθίες (Όρθρος και Εσπερινός), και η θεία λειτουργία, όπως και ιερές αγρυπνίες άπαξ του μηνός. Κάθε Δευτέρα απόγευμα ψάλλεται η ιερά παράκλησις εις τον Άγιον Φανούριον, και κάθε Παρασκευή απόγευμα ψάλλεται η ιερά παράκλησις στην Παναγία τη Σώζουσα και ακολουθεί πνευματική ομιλία.

Την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τον Δεκαπενταύγουστο ψάλλονται με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα Εγκώμια του επιταφίου Θρήνου της Παναγίας και λιτανεύεται εντός του Ναού ο Επιτάφιος με το Σώμα της Παναγίας. Λειτουργούν επίσης κατηχητικά όλων των βαθμίδων, και υπάρχει πρόβλεψη για την λειτουργία νεανικής συνάξεως για νέους. Διοργανώνονται προβολές χριστιανικών ταινιών και εκθέσεις χριστιανικού βιβλίου. Προσεχώς θα λειτουργήσει Ενοριακή Δανειστική Βιβλιοθήκη.

Σημαντική και η προσφορά του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, το οποίον, υπό την προεδρίαν πρωτοπρεσβ. Κυριακού Μυκονιάτη και την συμπαράσταση των δραστηρίων κυριών του Φιλοπτώχου και των εθελοντριών μοιράζει τρόφιμα σε
75 εμπερίστατους αδελφούς μας καθώς και χρηματικά βοηθήματα σε εμπερίστατους ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοηθείας.

Ενορία Αγίου Μάρκου Ευγενικού Πατησίων

Καλούμε όλους εσάς να ενισχύσετε το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο της ενορίας μας και να συμβάλλετε στην αποπεράτωση του μοναδικού σε ολόκληρην την Ορθοδοξίαν Ιερού ναού του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, προμάχου, υπερασπιστού και στύλου της Ορθοδόξου Πίστεως.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΟΥ ΤΕΜΠΛΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ.

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΔΩΡΗΤΗΣ